Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-01-26

Barkskalning av kronvilt

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Kronviltet (Cervus elaphus) ökar i antal och sprider sig i Sverige. Samtidigt som kronviltet kan erbjuda fantastiska naturupplevelser och är ett högt skattat jaktbyte, kan dock arten orsaka stora skador för skogsbruket genom att äta bark på framförallt gran.
Vilka faktorer påverkar omfattning av barkskalning? Går det att förutsäga risken för barkskalning i olika typer av områden?
Ett nystartat forskningsprojekt vid Grimsö forskningsstation (Institutionen för ekologi, SLU) ska studera kronviltets barkskalning i Sverige och vilka faktorer som påverkar uppkomst och omfattning. Studien ska beskriva mönster av barkskalning på en rumslig skala, och relatera barkskalning till faktorer som födotillgång, beståndskarakteristik, populationstäthet, landskapets sammansättning och mänsklig störning.
Projektet söker nu examensarbetare!
Fältarbete ska ske i Skåne och i Sörmland med start i slutet av mars 2010. Beräknad tid i fält är 1-2 månader. Eftersom fältdelen kommer att ta något längre tid än vad som ryms inom examenarbetets tidsramar erbjuder vi till viss del lön under fältarbetet. Analyser och sammanställning är tänkt att göras vid Grimsö forskningsstation.

Kontakta oss gärna för mer information:
Anders Jarnemo: [email protected], tel 070-5733274
Johan Månsson: [email protected], tel 0581-697325, 070-6638883


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.