Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-08-16

Framtagande av metod för kontinuerlig mätning av luft-luft-värmepumpars prestanda i fält. / Development of a method for continous mewasurement of air-air heat pumps performance in the field.

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Beskrivning av arbetet i examensjobbet: Sammanfatta befintlig litteratur inklusive standarder inom denna applikation. Studera och föreslå mätutrustning som skulle kunna användas vid kontinuerlig mätning och kostnad för denna utrustning. SWOT-analys av respektive utrustning. Föreslå metod att mäta prestanda kontinuerligt i fält, samt beskriva förväntad mätnoggrannhet och göra förbättringar av densamma om det är nödvändigt. Mäta med föreslagen metod i en labuppställning Som referens, mäta på samma objekt som ovan med de tre beskrivna metoderna ovan. Idealt skall även kalorimetermetoden (labmetod) användas. Analys av resultat och rekommendationer Rapportskrivning.
Den som utför detta examensarbete bör ha kunskaper om termodynamik och värmepumpars funktion, samt gärna god kännedom om mätutrustning.

För full beskrivning, se pdf
For a full description, please see the atached PDF

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.