Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-09-15

Miljörisker inom Försvarsmedicincentrum

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företag: FömedC
FömedC:s uppgift är att säkerställa en väl fungerande hälso- och sjukvård i Försvarsmakten i fredstid, vid internationella insatser, i händelse av kris och katastrof samt under väpnad konflikt. Detta ställer krav på kompetens och förmåga att genomföra verksamhet inom alla områden av försvarsmedicin, såsom:
-Funktionsutveckling
-Materielutveckling
-Försörjning med kvalificerade sjukvårdsförnödenheter
-Preventiv medicin, miljö- och hälsoskyddsfrågor
-Försörjning med kvalificerad sjukvårdspersonal
-Utbildning
Cirka 170 officerare och civila arbetar vid FömedC som är organiserat i avdelningar enligt nedan:
-Utbildning och rekrytering
-Flyg- och marinmedicin
-Sjukvårdsledning
-Sjukvård
-Preventiv medicin- och försvarshälsa
-Materielutveckling
Utöver detta finns en stab som stödjer ovan nämnda enheter samt ett garnisonskompani vilka har huvudansvaret för de gruppchefer, soldater och sjömän som finns på FömedC. Inom verksamheten används såväl fordon som fartyg.
Elfborgsgruppen utbildar de nationella skyddsstyrkorna, det som tidigare benämndes hemvärnet.

Uppgift:
FömedC arbetar idag på olika sätt för att minimera sin direkta miljöpåverkan. Man har inget certifierat miljöledningssystem men grunden är att arbeta utifrån ISO 14001. Flera av FömedC:s verksamheter ger upphov till risker för en direkt miljöpåverkan. Sådana risker skulle t.ex. kunna vara utsläpp av kemikalier vid underhåll av tunga fordon eller metall i naturen till följd av skjutövningar.
Syftet med examensarbetet är att Identifiera de direkta miljörisker som FömedC:s verksamhet ger upphov till samt att göra en bedömning av riskernas storlek och allvarlighet.
FömedC har nyss genomfört en miljöutredning där man identifierat miljöaspekter och gjort en kvalitativ bedömning av dessa. I miljöutredningen kom det fram att det miljöaspekter som FömedC bör koncentrera sig på är energiförbrukning, avfallshantering, vatten & avlopp samt transporter. Förslagsvis utgår man från de betydande miljöaspekterna vid riskanalysen.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.