Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-10-18

Landstinget - för ofokuserat, för dyrt?

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Idag är Landstinget en stor organisation med ansvar från allt från sjukvård till lokaltrafik och lantbruksskolor. Landstinget styrs politiskt, unikt i världen att rösta fram separata politiker för sjukvård. Exjobbet går ut på att titta på om landstinget kan bli bättre på att fokusera och spara politiker. Detta skulle kunna komma medborgarna tillgodo i form av bättre vård.
1. Gör en lista landsting för landsting med de olika aktiviteter som bedrivs med fokus på dem som inte är direkt sjukvårdsrelaterade.
2. Tag fram de totala kostnaderna för politikerarvoden samt relaterade kostnader landsting för landsting.
3. Tag fram totala kostnader för landstingsvalet
4. Titta på korrelationen mellan valresultaten per respektive landstingsområde med motsvarande områdes valresultat för riksdagsvalet. Detta för att utröna om väljarna enbart kopierar sitt riksdagsval i landstingsvalet.
Detta är en mycket kontroversiell fråga som är intressant för debatt på riksplanet, stora möjligheter för publicering men också stort ansvar för god metodik.
Lycka till

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.