Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-11-09

Extern utvärdering av gränsöverskridande integrationsprojekt

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Integrationsprojektet Redo att delta startade i augusti i år och kommer vara verksamt i tre år framöver. Ambitionen är att projektet därefter ska implementeras i redan befintlig verksamhet.

Projektet syftar till att öppna nya dörrar och ge nya möjligheter för nyanlända flyktingar i åldern 18-25. Mer information om metod och arbetsgång finns på projektets hemsida.

Under projektets första år finansieras det av Migrationsverket och Europeiska Flyktingfonden. Detta innebär att projektet också måste utvärderas av en extern och till projektet oberoende utvärderare. Denna utvärdering ska vara klar till maj 2011 och blir en en del av den totala projektredovisning.

Utvärderingen styrs av vissa mätbara indikatorer som på förhand varit formulerade i projektplanen. Däremot är utvärderaren också verksam i dialog med projektledaren och får självklart mycket utrymme för egna idéer om tillvägagångssätt och upplägg.

Då projektet är verksamt i Falköpings och Göteborgs kommun, ingår det i uppdraget också en budget för resor och andra omkostnader.

Svenska Scoutrådet har sitt huvudsäte i Stockholm, Ledarskapsakademin ligger under Kjesäters folkhögskola i Vingåker (Katrineholm) och projektet/projektledaren är verksam i Göteborg och Falköping med arbetsplats på KulturUngdom i Gamlestadens Fabriker, Göteborg.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.