Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-01-17

Medieproduktion filmproduktion biogas

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Film om marina substrat för biogasproduktion

Inom projektet ”Biogas – nya substrat från havet” undersöker vi möjligheten att utnyttja marina substrat, främst musslor, alger och vass, men också fiskrens, för att producera biogas till fordonsbränsle. Detta dels som ett led i arbetet med att göra Kalmar län till en fossilbränslefri region till år 2030, dels som ett sätt att minska näringsbelastningen i Östersjön.

Mer information om projektet finns att tillgå på vår webbplats: www.rfkl.se/biogas-hav.

Det ingår också i projektets uppgift att informera/kommunicera arbetet med projektet och dess resultat till olika målgrupper. Mänskliga möten i olika former är viktiga för att sprida information. Vi har också förmedlat information genom TV, radio, tidningar, roll-ups, foldrar och webben. Film är ett intressant sätt att sprida information eftersom väldigt mycket fakta, men också känslor kan förmedlas med rörliga bilder och ljud. Det är också möjligt att styra en filmproduktion till en utvald målgrupp på ett spännande sätt. Inom projektet ”Biogas –nya substrat från havet” är vi därför intresserade av att ta fram en film om det arbete som pågår inom projektet och de resultat som hittills erhållits.
Mål:
- En film som berättar om de försök som görs med att producera biogas från alger, vass, musslor och fiskrens. Målgrupp och spridningssätt för filmen beslutas i dialog med intresserade studenter.
Syfte:
- Att berätta för den utvalda målgruppen att det pågår ett aktivt arbete för att ställa om till ett fossilbränslefritt samhälle.
- Att sprida information, väcka intresse och engagemang för sakfrågan och därmed skapa viktiga kontaktytor för fortsatt utveckling.

På webben (YouTube) finns några exempel på filmer som man kan låta sig inspireras/ avskräckas av:
http://www.youtube.com/watch?v=9WlpQ34fRNc
http://www.youtube.com/watch?v=0B_9IKfrLJk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=x_BOm_udwog&feature=related

Kontaktperson för dialog kring upplägget av arbetet:
- Yvonne Aldentun, Projektledare ”Biogas – nya substrat från havet”, Regionförbundet i Kalmar län. Tel. 0480-44 83 78, e-post: [email protected]




  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.