Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-01-26

Mobile ICT - West Sweden

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Bransch: Mobile ICT
Ort: Västsverige

Företag: Business Region Göteborg - IT Centrum Väst
IT Centrum Väst är ett projekt inom Business Region Göteborg som arbetar för att stimulera en hållbar tillväxt inom ICT (Information and Communication Technologies) i Göteborgsregionen. Mobile ICT växer i betydelse och IT Centrum Väst planerar en satsning inom området med fokus mot mobila applikationer för att skapa en ökad medvetenhet om aktörerna inom området, arrangera aktiviteter som seminarier, konferenser, mm samt stimulera internationella kontakter. Läs gärna mer om IT Centrum Väst på www.itcv.nu.

Uppgift:
IT Centrum Väst ser att det finns ett stort intresse för området Mobile ICT i Västsverige och vill ha hjälp med en kartläggning för att identifiera:
•Intressenter
•Trender
•Potentialen inom området
•Naturliga subsegment & kategoriseringar inom Mobil ICT
•Kopplingar till andra kluster/kompetensområden inom och utom ICT
•Tillväxtpotential etc.
•Hållbarhetsaspekter (Miljö/Socialt/Ekonomiskt) inom området.

Kartläggningen ska baseras på faktainsamling dels från regionala, svenska och internationella sekundärkällor, dels från intervjuer med kända personer i det västsvenska ICT-klustret kombinerat med intervjuer av andra personer runt om i landet. Projektledaren för IT Centrum Väst kommer att vara handledare för examensarbetet.

Examensarbetet är lämpligt för två studenter som läser på masternivå. Ni som söker bör ha en studiebakgrund inom exempelvis industriell ekonomi, maskin/ automation /mekatronik, data/it/sytemvetenskap/interaktionsdesign, elektro/fysik alternativ teknisk design. Uppdragsgivaren ser positivt på två studenter från olika program som skriver tillsammans. Det är också en stor fördel om ni är bekanta med klusterteori samt har kännedom om och intresse för näringslivsfrågor i regionen. Examensarbetet kommer att användas i internationella sammanhang, varför det helst bör skrivas på engelska.

Examensarbetet är aktuellt under våren 2011.
För anmälan och mer information, vänligen kontakta Torunn på 0732-70 55 73 eller [email protected].


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.