Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-02-02

Examensarbete – Syntetisk organisk kemi

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Detta är ett tillfälle för dig som universitetsstuderande med inriktning mot organisk kemi att tillsammans med AstraZeneca göra ditt examensarbete.

AZD3355-projektet (target: reflux-sjukdom) har nyligen lagts ner. Den största syntesutmaningen i projektet har varit introduktionen av fosfinsyran till det deaktiverade kolskelettet. Under åren har vi utvecklat fyra metoder för detta
- BTHP-UV-metoden: uppskalad 3 ggr till 1000 L, utbyte ca 45%
- BTHP-NMMO-metoden: uppskalad 20 ggr till 4000 L, utbyte ca 50-60%
- BTHP-NMMO-Kryo-metoden: uppskalad till 1 L, utbyte ca 70-80%
- Alternativa metoden: uppskalad till 1 L, utbyte ca 70-90%

Det finns inte så mycket publicerat om denna transformation på lite svårare substrat, och det som finns har inte gått så bra. För att se om de NMMO-katalyserade metoderna skulle kunna fungera bredare är tanken att pröva med andra substrat än det som vi använt i AZD3355-projektet.

Din roll
Du kommer att under handledning göra förberedelser för, genomföra, dokumentera och dra slutsatser från resultaten. Du kommer att få möjlighet att bidra till tänkta publikationer.

Dina kvalifikationer
Du har läst organisk kemi motsvarande 20-40 högskolepoäng (grundkurs + 1-3 fortsättningskurser). Du har erfarenhet av laborativt arbete. Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Att arbeta på AstraZeneca
AstraZeneca är ett av världens ledande läkemedelsföretag med ett starkt produktsortiment som möter våra patienters behov inom viktiga områden inom hälsovården.

Som examensarbetare på Chemical Science kommer du framför allt arbeta laborativt på en stor avdelning där huvudverksamheten är kemisk processutveckling av nya potentiella läkemedel.

Så går du vidare
För utförlig information om tjänsten, kontakta Johanna Wachtmeister, 08-553 225 49.

Välkommen med din ansökan senast den 13 februari 2011.

Vi tar endast emot ansökningar via www.astrazenecacareer.com


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.