Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-03-03

Utveckling av mobiltelefonapplikation för insamling av kostdata

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Vi söker en ex-jobbare som är intresserad av att utveckla en mobiltelefonapplikation för t.ex. iPhone eller Android som ska användas för att samla in kostdata bland barn som deltar i ett forskningsprojekt.

Arbetet är en del av ett doktorandprojekt vid Enheten för folkhälsoepidemiologi, Sahlgrenska Akademin, där en ny metod för kostregistrering i form av en app ska utvecklas som gör det lättare att samla in giltiga kosttdata bland barn i 13-15 årsåldern. Målsättningen är att metoden ska ha hög användarvänlighet och vara tilltalande att använda så att så bra uppgifter som möjligt om barnets totala kostintag kan inhämtas.

Vi har några idéer om hur appen skulle kunna utformas. Det finns dock möjlighet att vara med och påverka utformningen, och förslag på design och funktioner som tilltalar och engagerar målgruppen välkomnas.

Appen är tänkt att utvecklas under 2011 och kommer därefter att testas i en pilotstudie under våren 2012 varefter eventuella förbättringar kommer att genomföras, därför är det bra om du som går in i samarbetet är intresserad av att fortsätta att arbeta med appen vid behov till dess att den är helt färdigutvecklad.
Vi söker en svensktalande student eftersom appen ska användas av barn och vara på svenska.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.