Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-09-20

Labtekniker inom litium-jon-batterier för framtidens elfordon och energiförsörjning.

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Vi söker dig som vill göra examensarbete på vårt nya batterilabb. Höganäs AB har ett tätt samarbete med Ångströmslaboratoriet i Uppsala om att tillsammans förädla och producera en ny typ av litium-jon batterier för framtidens elfordon eller energiförsörjning. Under drygt ett års tid har vi byggt upp ett komplett lab för syntes av katodmaterial och tillverkning av halvceller. I arbetet ingår mätning av kapacitet och livslängd på dessa batterier. Arbetet är krävande men samtidigt oerhört lärorikt. Du får en inblick och erfarenhet från en miljövänlig industri inom energisektorn som är på stark frammarsch.

Vi söker dig som vill göra ditt examensarbete med chans till förlängning, med start nu i höst/vinter 2011. Du bör vara nästintill färdigutbildad kemitekniker eller kemist, helst med inriktning inom materialkemi, oorganisk kemi, elektroanalytisk kemi eller processkemi. Övriga önskade egenskaper är engagerad, nyfiken, noggrann och självständig.

Ersättning utges för projektet och boende kan ordnas.

Kontakta Björn Skårman för mer information.
Tel. 042-338803; [email protected]

Skicka din ansökan till Olof Ask

Höganäs AB är världens ledande tillverkare av järn- och metallpulver. Baserat på en stark vision om pulvrets möjligheter att förbättra effektivitet, resursförbrukning och miljöpåverkan inom en rad områden, har företaget utvecklat en djup applikationskompetens.

I samarbete med kunderna kan Höganäs därmed bidra till att t ex skapa framtidens bilkomponenter, vitvaror samt produkter till vatten- och avgasrening. Företaget, som grundades 1797, hade under 2010 en omsättning på 6 671 Mkr och är noterat på NASDAQ OMX Stockholms Mid Cap-lista. För ytterligare information besök vår hemsida


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.