Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2005-06-17

Omställningstider och rutiner vid gjutning av chokladkakor

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Kraft Foods är ett av världens största livsmedelsföretag med ca 100 000 medarbetare. Vi är verksamma i över 140 länder och omsätter ca 35 miljarder USD. Med starka varumärken som Kraft, Nabisco, Philadelphia, Jacobs, Oscar Mayer, Maxwell House och Post är Kraft Foods ledande inom bl a snacks (inkl choklad), drycker, ost, livsmedel och färdiglagade rätter.

Kraft Foods i Norden har mer än 3 000 medarbetare och omsätter ca 7 miljarder NOK. I Norden är vi ledande inom kategorierna choklad, kaffe, livsmedel och snacks. Starka varunamn som säljs i Sverige är bl a Marabou, Daim, Aladdin, Twist, Japp, Gevalia, Blå mocca, Philadelphia, O'boy, Estrella och Old El Paso.

I Sverige finns vi i Upplands Väsby, Gävle och Göteborg.

Bakgrund till examensarbetet;

I takt med att produktionslinjen ökat i kapacitet och vidare automatiserats har produktionsbortfallet minskat och linjeeffektiviteten ökat. De största stopporsakerna är åtgärdade och det är nu dags att titta på omställningstider mellan olika artiklar. På ¿Stora kaklinjen¿ produceras idag 4 olika storlekar och 9 olika smaker som förpackas i ett 40-tal olika emballage. Omställningstider varierar mellan 10 minuter och 3 timmar.

Uppgift;

Målet med examensarbetet är att skapa en grundmall för omställningstider, att skapa ett verktyg för uppföljning samt att ta fram förslag som minimerar omställningstiderna. Uppgifterna är lämpliga för en person med stort produktionsintresse och sinne för organisation. Obekväma arbetstider kommer att förekomma.

Vid frågor angående uppdraget vänligen kontakta handledare Annica Lindegren 08-627 1170.



  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.