Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2002-10-31

Öka teknisk effektivitet för chokladproduktionslinjer

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företagsinformation *Kraft Foods är ett av världens största livsmedelsföretag med ca 113 000 medarbetare. Vi är verksamma i över 149 länder och omsätter ca 34 miljarder USD. Kraft Foods i Norden har mer än 3 000 medarbetare och omsätter ca 7 miljarder NOK. I Norden är vi ledande inom kategorierna choklad, kaffe, livsmedel och snacks. Starka varunamn är bl a Marabou, Freia, Daim, Aladdin, Twist, Japp, Gevalia, Blå mocca, Estrella, Maarud, Old El Paso, Philadelphia och O´boy. Kraft Foods Sverige har idag ca 1 300 anställda och omsätter ca 4 miljarder kronor. Vårt huvudkontor är sedan 8 april 2002 beläget i Upplands Väsby och vi har tillverkningsenheter i Gävle och Upplands Väsby.
Några av våra linjer för chokladtillverkning har för låg teknisk effektivitet. Med den allt högre utnyttjande graden och ständigt växande krav från våra kunder behöver vi höja effektiviteten. Vi tittar på tre av våra största och viktigaste linjer. Tanken är att vi skall anlita tre ex-jobbare - en per linje. På detta sätt kan man dra nytta av varandra och hjälpas åt med tips och ideer. Uppgiften är utmanande och intressant med hög potential för en förbättring av verklig betydelse för fabriken.
Varför är uppgiften lämplig som ex-jobb?
Uppgiften vore mycket lämplig som ex-jobb för en eller gärna två blivande civilingenjörer (helst med bakgrund Maskin eller Elektro).
Vi behöver hjälp från nya ögon med nya infallsvinklar. Vi behöver några som kan fokusera 100% på detta specifika problem
Förslag till angreppssätt:
Analysera svagaste punkterna på linjen
Hitta sätt att bygga bort alt undvika problemen
Jobba tillsammans med linjeförare/operatörer/underhållspersonal i varje steg
Följa den tekniska effektiviteten vecka för vecka
Föra vidare informationen till all linjepersonal
Varför skall jag som ex-jobbare välja Kraft Foods?
Våra uppgifter är verkliga och man får en bra insikt i industrin
Med en riktig uppgift hamnar man i fokus och kan få den hjälp och resurser som behövs
Kraft Foods är ett stort internationellt företag där man lär sig grunden i en företagsstruktur
Hör av Er till oss - vi önskar att starta ex-jobben under september


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.