Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2002-10-31

Öka verkningsgraden på företagets reningsanläggning genom minskad mängd avloppsvatten innehållande fett

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företagsinformation *Kraft Foods är ett av världens största livsmedelsföretag med ca 113 000 medarbetare. Vi är verksamma i över 149 länder och omsätter ca 34 miljarder USD. Kraft Foods i Norden har mer än 3 000 medarbetare och omsätter ca 7 miljarder NOK. I Norden är vi ledande inom kategorierna choklad, kaffe, livsmedel och snacks. Starka varunamn är bl a Marabou, Freia, Daim, Aladdin, Twist, Japp, Gevalia, Blå mocca, Estrella, Maarud, Old El Paso, Philadelphia och O´boy. Kraft Foods Sverige har idag ca 1 300 anställda och omsätter ca 4 miljarder kronor. Vårt huvudkontor är sedan 8 april 2002 beläget i Upplands Väsby och vi har tillverkningsenheter i Gävle och Upplands Väsby.
Verksamheten vid fabriken i Upplands Väsby utgörs huvudsakligen av tillverkning av chokladprodukter (gjutna kakor, praliner och Daim) och hushållsprodukter ( Oboy, Kaba) med en årlig produktionsvolym på runt 40000 ton. De viktigaste råvarorna består av socker, torrmjölk, kakaomassa och fett vilka mals, blandas och processas tillsammans med olika tillsatser och fyllningar till olika chokladprodukter. Inom anläggningen finns en personalrestaurang inklusive kök där ca.750 portioner tillagas och serveras per dag. Allt avloppsvatten avleds från anläggningen via det kommunala avloppsnätet till Käppala reningsverk på Lidingö Enligt Koncessionsnämndens beslut skall utsläppet av fett till kommunalt ledningsnät som ett riktvärde per månad begränsas till 200mg/l Då företaget vid olika tillfällen har haft svårigheter att tillmötesgå dessa krav har beslut tagits på att genomföra en studie och kartläggning av alla processavlopp och dess individuella bidragande del, samt de rutiner och processer som utförs runt dessa. Denna studie ska leda till rekommendationer om direkta åtgärdsförslag beträffande processer och rutiner samt bidraga vid pågående projektering av en ny reningsanläggning.

Varför är uppgiften lämplig som ex-jobb?
- Uppgiften vore mycket lämplig som ex-jobb för en eller gärna två blivande civilingenjörer (helst med bakgrund Process och Miljö).
- Vi behöver hjälp från nya ögon med nya infallsvinklar
- Vi behöver någon/några som under kommande 20 veckor kan fokusera 100% på detta specifika problem Förslag till angreppssätt:
- Analysera och dokumentera avloppspunkterna i anläggningen.
- Hitta sätt att bygga bort alt undvika problemen
- Jobba tillsammans med Gruppledare och operatörer i varje steg
- Följa den tekniska effektiviteten vecka för vecka
- Föra vidare informationen till all personal och projektörer
Handledare för uppgiften: Service Support Manager Peter Eriksson Tel: 08-627 1475 e-mail: [email protected]


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.