Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2004-05-25

Komplett programflöde på systemnivå (System level whole program paths)

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Ett antal prestandakritiska applikationer, som webb- och filservrar, spenderar en stor del av sin exekveringstid i operativsystemet. Existerande system för avancerad profilering bygger på binärmodifiering och kan därför ej profilera vad som sker i operativsystemet. I Whole Program Paths visade Larus att komplett programflöde, dvs information om ordning och resultat av varje hopp, kan inhämtas och lagras på ett effektivt sätt. I korthet går tekniken ut på att man samlar in en följd av sökvägar och komprimerar denna följd på ett fiffigt sätt. Uppgiften i detta examensarbete är att designa och implementera insamling av komplett programflöde med hjälp av Simics.

Virtutech är ett produktuvecklande mjukvaruföretag. Vi är världsledande inom effektiv simulering av högpresterande datasystem.
Vi tar fram verktyg som används vid utveckling av exempelvis databasservrar och telefonväxlar. Bland våra kunder finns Sun Microsystems, Hewlett-Packard, Compaq, Ericsson, Intel, AMD och Avici, samt ledande universitet i Sverige och USA.
Virtutech grundades 1998 som det första spin-off företaget från Swedish Institute of Computer Science (SICS). Vi har trevliga lokaler i centrala Stockholm, ett
utvecklingskontor i Uppsala samt försäljnings- och supportkontor i San Jose och Boston.

Våra verktyg används bland annat för utveckling av framtida generationer av mikroprocessorer, minneshierarkier och systemprogramvara. Våra användare kräver att kunna köra omodifierad mjukvara inklusive operativsystem på våra simulatorer, vilket ställer extremt höga krav på prestanda, funktionalitet och felfrihet.

Vi söker fler x-jobbare under 2003. Vi kan tänka oss att anpassa projekt till sökandes bakgrund och/eller intresse. Samtliga exjobb är avsedda för en person. Vi kan tyvärr inte erbjuda exjobb för två personer. Vi tar endast in examensarbetare som går en utbildning på magisternivå (160 poäng eller högre).

Förutom exjobb, erbjuder Uppsala Universitet i samarbete med Virtutech en doktorandtjänst i simulering.

Vi behandlar ansökningar när de är kompletta med:
* utdrag ur betygsregister
* kopior på gymnasiebetyg
* intyg över relevant arbetslivserfarenhet

Vi lägger stor vikt vid om du har dokumenterad erfarenhet av avancerad programmering. Om du genomfört något eller några större programmeringsprojekt på inom din utbildning, på jobbet eller på egen hand (exempelvis inom ett open source-projekt eller liknande) är vi intresserade av att få mer information om det.

Vi vill gärna ha materialet elektroniskt. Skicka din ansökan till [email protected] Om du endast har papperskopior av betygen är det bra om du kan skanna in dem. Annars kan du skriva av dem skicka per e-post.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.