Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-01-26

Hur ser svenska marknaden på internetmarknadsföring idag och i framtiden?

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Beskrivning
De senaste tio åren har mediemarknaden förändrats väsentligt genom att de digitala medierna växt ifatt de traditionella. Ständigt utvecklas nya teknologier och nya möjligheter att synas på Internet och det har idag blivit allt viktigare för företag att följa den utveckling som sker inom den digitala kommunikationen.

Guava Sweden AB är en nytänkande digital marknadsföringsbyrå som dagligen hjälper kunder att öka sin synlighet och mäta effekterna av sin marknadsföring på Internet genom sökmotoroptimering, sponsrade länkar, effektmätning och analyser.

Guava söker nu kontakt med studenter inom marknadsföring eller kommunikation som har ett intresse av att belysa hur företag på den svenska marknaden ser på internetmarknadsföring idag och i framtiden samt utifrån detta skapa en sammanställande rapport. Vi ser två potentiella inriktningar på dessa undersökningar:

1) Skapa en bild av hur företag, byråer och konsulter ser på sin nuvarande samt framtida användning av internetmarknadsföring ur ett generellt perspektiv samt mer specifikt inom sökmotormarknadsföring (SEO) , sökmarknadsföring (SEM) och sociala medier.

2) Undersöka hur e-handel inom B2B området ser ut idag samt hur branschen har utvecklats och vilka möjligheter/problem som finns.

Uppdragsgivare
Guava Sweden AB
0480-78 01 00

VD
Jonas Johnsson
[email protected]

Marknadsansvarig
Emma Allgren
[email protected]

Ort
Kalmar  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.