Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-01-27

Reklamfinansiering av befintliga externa betaltjänster via sms.

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Messamigos AB är ett kreativt företag som har sin bas kring mobil marknadsföring men vi är även verksamma inom andra områden. Nybyggarandan går genom allt vi gör och vi ser möjligheterna först och främst. Bolaget bildades 1996 under ett annat namn och var då först i Sverige med att sälja CD-skivor över nätet. 2006 patentansökte Messamigos en lösning för mobil marknadsföring i nordamerika. Vi säljer direktreklam till mobiltelefoner och tjänster för att hantera kundklubbar. Vi har ett stort nätverk för att erbjuda våra kunder PremiumSMS (microbetalningar) runt om i världen. Messamigos erbjuder även web services för utvecklare som vill koppla sitt system mot meddelandetjänster.

Vi letar efter en exjobbare. Du gillar utveckling och kluriga lösningar men har också ett ben i den mjuka världen där du gillar att analysera behov. Du måste vara självgående. Du skall ha jobbat mycket i C# .Net Du får gärna precis som vi, vara full av idéer och vara duktig på att kommunicera. Vi är baserade i Stockholm men du måste inte nödvändigtvis ha din bas här – det är diskuterbart.

Vi vill att du analyserar och tar fram en rapport kring möjligheterna (och risker) med reklamfinansiering av befintliga betaltjänster, samt utvecklar en fungerande prototyp där reklam adderas till den ursprungliga externa tjänsten.

Teori:
Marknadsundersökning som inkluderar målgruppsegmentering i två ben med användare och sponsorer.
En lättare undersökning kring legala aspekter kan med fördel genomföras.
Modellering av mjukvara - Säkerhetsbegränsningar i systemet måste troligen finnas med och utformas. De bör följa resultatet från marknadsundersökningen och tillgodose användare, tjänsteägare och sponsorers krav. I vissa fall kan en delfinansiering från användare uppfattas som ok. Systemet bör modelleras så att det är flexibelt och kan anpassas beroende på dessa krav.

Praktik:
Verkställande och utveckling av fungerande prototyp. Vi ser gärna att du jobbar i C# och .Net då vi kan ge dig bäst stöd där.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.