Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-02-02

Kartläggning av ”Mixed Model Assembly lines”

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Ända sedan början av 1900-talet har ”Mass Production” varit paradigmen inom den moderna industrin. Mass Production har med sina billiga produkter varit med och byggt upp västvärldens välstånd. På senare tid har konsumenternas kravbild börjat ändras, man efterfrågar i allt större utsträckning unika produkter. Detta har gett upphov till begreppet ”Mass Customization”, att producera kundunika produkter till samma pris som massproducerade. Ett sätt att uppnå ”Mass Customization” är att införa så kallade ”Mixed Model Assembly Lines”. Det vill säga monteringslinor där flera olika produkter och/eller varianter tillverkas i samma flöde.

Examensarbetet går ut på att genomföra en benchmark på olika industribranscher för att kartlägga hur de arbetar med ”Mixed Model Assembly”. De olika branscherna ska jämföras med avseende på hur stor variantflora deras monteringslina kan hantera. De konkreta tekniklösningarna som tagits fram och hur företagen arbetar med modularitet ska undersökas samt hur allt detta har påverkat företagens underleverantörer.

Examensarbete kommer att genomföras under 20v på avdelningen för Monteringsteknik vid Linköpings Tekniska Högskola. Ett antal besök och intervjuer kommer genomföras på lämpliga företag.

Du som söker bör ha inriktning M eller I.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.