Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-02-05

Vidareutveckling av Safety Case-metodik till att hantera Risk/marginal-profil

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Safety Case är en metodik som används för att redovisa säkerhet och kvalité och används bl.a. inom IT/programvarurelaterade projekt i olika branscher såsom flyg och kärnkraft men är generellt fullt tillämpbar och används t.ex. också i offshorebranschen.

Safety Case används idag i flera större moderniseringsprojekt i den svenska kärnkraftsindustrin är Solvina är drivande inom ledning och tillämpning samt utveckling.

Safety Caset består av ett antal olika områden som spänner över projektets och produktens hela livscykel. När påståendena i Safety Caset kan visas uppfyllda anses huvudpåståendet uppfyllt, t.ex. ”Is safe”. Metodiken är således svart-vit, dvs svarar ja eller nej, medan det naturligtvis är så att man har olika stor marginal/känslighet i detta uppfyllande – kan metodiken vidareutvecklas till att även kunna hantera och illustrera denna marginal/riskprofil för t.ex. en anläggning och dess drift?

För mer information om själva uppdraget se bifogad fil.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.