Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-03-03

Fördjupning Mänskliga Rättigheter, teori med praktik

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Vill du göra din uppsats på Svenska Röda Korset? Hjälpa oss att inventera och koppla konventionstexter till Röda Korsets internationella projekt? Lära känna Röda Korset som organisation och få möjligheten att skapa goda kontakter för framtiden? Då kan detta vara något för dig!

Studien kommer att göras på Röda Korset Region Väst och inom verksamhetsområdena Folkrätt samt Globalt Engagemang. Röda Korset är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som i 150 år hjälpt människor i kris. Med 100 miljoner frivilligarbetare och medlemmar utgör vi världens största mänskliga skyddsnät. Även om behoven inte ser likadana ut i Sverige som i Södra Afrika, är Röda Korsets idé och arbetssätt detsamma – att förhindra och lindra mänskligt lidande, var det än uppstår och vem som än drabbas.

Uppdrag:
Röda Korset bedriver ett flertal internationella projekt, med din hjälp önskar vi påvisa kopplingen mellan dessa projekts arbete med Mänskliga Rättigheter. Uppdraget omfattar att utifrån konventionstexter synliggöra kopplingen mellan teori och praktik, dvs. påvisa exempel på artiklar och paragrafer i de internationella projektens arbete och mål.

Kravspecifikation:
Vi letar efter en eller två studenter som ska göra sin uppsats till våren mellan mars och juni, enligt överenskommelse. Ni har relevant utbildning inom Mänskliga rättigheter eller likvärdig utbildning samt ett intresse för folkrätt och globala sammanhang. Vi vill att ni/du har erfarenhet och kunskap av att samla in fakta och analysera samt ta ut relevanta delar i materialet. Intervjuer görs under vecka 12, 2010.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.