Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-03-16

Samarbete, dokumenthantering och sök i SharePoint Server 2010

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Samarbete, dokumenthantering och sökning är centrala processer för nästan alla företag. För att underlätta detta levererar HOW Solutions anpassade webbaserade lösningar till företag i olika storlek.

För att leverera denna typ av lösningar krävs kunskap om vilka återkommande delar inom samarbete, dokumenthantering och sökning som efterfrågas. Utifrån detta kan sen koncept baserat på kunskapen om de återkommande delarna tas fram.

Syftet med examensarbetet är att definiera återkommande behov och utifrån dessa behov ta fram en prototyp till en konceptlösning för samarbete, dokumentation och sökning byggd i SharePoint Server 2010.
Microsoft kommer under 2010 att släppa nästa version av SharePoint. SharePoint Server 2010 är Microsofts webbaserade plattform för samarbete och kommunikation, Plattformen bygger på följande tekniker .NET Framework, C#, Ajax och Silverlight.
Mer information om SharePoint Server 2010 finns på Microsofts officiella sida http://sharepoint2010.microsoft.com/Pages/default.aspx.

Då SharePoint Server 2010 är en omfattande plattform ser vi gärna att detta examensarbete delas in i två delar där den första delen fokuserar på samarbete och den andra delen fokuserar på dokumenthantering och sökning, men att de båda delarna sätts samman till den färdiga prototypen. Vi välkomnar därför både ansökningar från en eller två personer.

Vi söker dig som har intresse för Microsofts produkter, lösningsarkitektur och webbutveckling. Meriterande kompetenser är kunskap om .NET, C#, SQL Server, Ajax, Silverlight och CSS. Har du tidigare kommit i kontakt med tidigare versionen av SharePoint eller EPi Server är detta också positivt.
Vi ser gärna att du är social, gillar att samarbeta och kan tänka dig att jobba som konsult efter avslutade studier.
Examensarbetet kommer att genomföras under 20 veckor på HOW Solutions kontor i Linköping. Du som söker bör ha en datateknisk eller systemvetenskaplig inriktning på din utbildning. Start för examensarbetet kan diskuteras, men vi ser gärna att det startar så snart som möjligt.
HOW Solutions är ett kunskapsföretag inom nytänkande verksamhetslösningar. Vi arbetar med webb- och verksamhetsbaserade IT-lösningar, systemintegration och systemutveckling. Mer information finns på www.howsolutions.se.
Din ansökan skickas till [email protected]


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.