Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-03-18

Vilka blir företagare med den rådgivning som finns idag? "Mystery shoppers"

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Coompanion är företagsrådgivaren när man vill starta eget tillsammans. Till oss kommer man när man har en idé man vill förverkliga tillsammans med andra. I vår rådgivning kan man bolla idén, organisationen, ekonomin och få hjälp med avtal.

Vi vill ta reda på hur bemötandet och stödet ser ut för personer som vill starta företag tillsammans, till exempel i form av ett kooperativ. Vilket bemötande och vilket stöd erbjuds man från den offentligt finansierade rådgivningen som finns vad gäller att starta upp företag?

Exempel på frågor kan vara: vilken företagsform får man råd att starta upp genom? Hur bemöts man? Vilka aktörer rekommenderar de vidare till?

Tanken är att undersökningen sker igenom att ett fiktivt företag/kooperativ skapas. För detta krävs en affärsidé, som kan vara en påhittad eller en redan existerande idé. Vi som uppdragsgivare hjälper gärna till i den processen.

Vi tror att uppdraget kan passa en grupp kreativa studenter på minst 2-3 studenter, inom flera ämnesområden, allt från marknadsföring, sociologi, antropologi, kommunikation mm. Vi ser positivt på att Infallsvinklarna och de teoretiska kopplingarna varierar beroende på ämnesinriktning. Vi ser gärna att flera grupper genomför uppdraget paralellt för att också kunna se om bemötandet och rådgivningen ser annorlunda ut beroende på bransch, idé etc.

Låter det intressant? Kontakta oss om du vill veta mer?


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.