Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-03-18

PHP baserad kalender server

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Network Expertise Sweden AB är konsulter och systemutvecklare inom radiokommunikation och Databaser/Business Intelligence. Vi har vårt kontor i Stockholm på Södermalm.

Inom Radiosystem arbetar primärt med design och optimering av radionät. Vi erbjuder även, via ett systerbolag, lösningar/applikationer för att mäta in och optimera radiotäckning, signalkvalitet och prestanda på GSM, UMTS/WCDMA samt LTE nät. Inom Databaser erbjuder vi kundanpassade lösningar för dataanalys, rapportering och statistik. Vi bygger och anpassar applikationer för Windows, Linux och Symbian. Vi har även en omfattande verksamhet där vi hjälper våra kunder att nyttja open source lösningar på bästa sätt.


Vi söker nu en Examensarbetare/Student för ett internt projekt.

Projektet kallar vi ”PHP baserad Kalender server” och skall vara ett delsystem i en applikation vi skall lansera inom kort. I korthet innebär projektet att bygga en central resurs för tidsbokning och ”trigga” aktiviteter i en PHP baserad applikation. Kalandern skall fungera som en globar resurs i lösningen där events skall triggas och bokas baserat på ”tid”.


Examensarbetet tror vi kommer att sträckas sig på 2-3 månader med start snarast möjligt. Efter denna period så ser vi helst att du kan jobba under 4-6 veckor under sommaren (självklart avses avlönat feriearbete!).

Vi tror att du är en person som har stort intresse av Linuxbaserade system och besitter goda kunskaper inom PHP. Det är även bra om du har kunskaper inom AJAX/JSON/JavaScript samt MySQL’s databas.

Utvecklingen baseras på Linux så allmänn kunskap inom Linux systemadministration samt någon nivå av kunskap gällande Apache och Postfix. Har du någon kunskap om Dovecot och Asterisk tycker vi det är mycket bra.
  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.