Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-04-06

Livscykelanalys av fönster

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företag: Westcoast Windows AB

Westcoast Windows AB i Trollhättan är ett företag med 60 anställda. Man tillverkar fönster och fönsterdörrar av aluminium/trä med stor flexibilitet när det gäller storlek
och design. Produkterna tillverkas efter egen konstruktion och ger fördelen att man kan kombinera olika typer av fönster i samma karm. Företagets huvudsakliga marknad är
objekt med krav på hög kvalitet och god design, som officiella byggnader, kontor, skolor, lägenheter men även privata hus.

Uppgift:
Företaget har märkt av ett ökat kundkrav på att ha miljödeklarerade produkter, och detta är även ett konkurrensmässigt viktigt steg att ta. Projektet går ut på att göra en livscykelanalys för produkterna, för att kartlägga deras miljöpåverkan, och också för att se vad man eventuellt kan åtgärda för att minska produkternas miljöpåverkan samt vad som krävs för att miljödeklarera produkterna.

Uppgiften kan också innebära att titta på vilka typer av miljömärkningar/-kriterier som kan vara aktuella för företagets produkter då det finns en uppsjö av dessa(t.ex. BASTA, Svanen, Sunda hus, Miljöklassad byggnad m.fl.)

Examensarbetet är aktuellt under 2010

Är du intresserad eller har du frågor?
Kontakta Miljöbron på tel. 0731-803 845 alt. [email protected]

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.