Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-04-19

Produktutvecklings- eller konstruktionsuppgift inom ramen för Baling Technologys produktsortiment

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Metso är en global leverantör av hållbar teknik och tjänster för gruvdrifts-, markbyggnads-, energiproduktions-, automations-, återvinnings- samt massa- och pappersindustrin. Våra cirka 27 000 anställda i mer än 50 länder har två saker gemensamt: expertis och en genuin serviceattityd. Expect results.

Bakgrund:
Baling Technology är en enhet inom Metso Paper som utvecklar, säljer och levererar kompletta system för balhantering och avtrådning till massa- och pappersbruk i hela världen. Produkterna marknadsförs under namnet Robobaling? och består av processmaskiner med en hög grad av automatisering. All konstruktion och utveckling sker i egen regi i Sundsvall.

Uppgift:
Examensarbetet består av en utvecklingsinriktad produktutvecklings- eller konstruktionsuppgift som definieras i samråd med studenten. Uppgiften kan skräddarsys efter studentens personliga intressen och utbildningsprofil.

Kvalifikationskrav:
Högskoleingenjör alt. civilingenjör eller motsvarande i maskinteknik, inriktning produktutveckling eller konstruktion. För att lyckas med examensarbetet bör studenten vara teknikintresserad, initiativrik och brinna för sin uppgift. Eftersom vi använder pro/E som konstruktionsverktyg är det en fördel om studenten har vana av att arbeta med något 3D CAD-system.

Tid/omfattning:
10 eller 20 veckors heltidsstudier beroende på omfattning och uppgift. Start: tidigast feb 2010.

Kontaktperson:
Johan Bylander, [email protected], 060-16 51 31, 070-270 51 31

Enhet: Metso Fiber business line, Sundsvall

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.