Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-05-21

Kravspecificering och uppsättning av arkitektur för CAD/PLM-support

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Form: Examensarbete, omfattning 30 hp
Placering: Stockholm
Start: Augusti 2010

Avalon Enterprise är ett snabbväxande konsultföretag som erbjuder spetskompetens inom affärs- och produktinnovation. Vi är ca 250 medarbetare på 13 kontor i Sverige. Avalon erbjuder tjänster inom tre affärsområden: Management, Finance och Technology. Technology består i sin tur av Product Developement, Information Systems och PLM. Detta för att kunna hjälpa kunderna genom hela produkt- och systemutvecklingscykeln, både med kompetens och med olika verktyg som t.ex. CAx eller PLM.

Vi på Avalon PLM AB har nyligen tecknat ett partnerskap med Siemens PLM Software AB. Detta gör oss till Sveriges största återförsäljare av Siemens programvaror med produkter som Teamcenter, NX, Solid Edge och Insight. Idag går alla supportärenden rörande produkterna till Siemens men i samband med partnerskapet kommer en del av kundernas supportärenden att övergå till oss. Detta gör att vi dels måste expandera med ny kunnig personal samt utveckla ett eget ärendehanteringssystem som kan hantera kundförfrågningarna. Vi söker nu en person som kan sätta sig in i hur detta system ska se ut. Vid ett väl genomfört arbete finns goda möjligheter för anställning inom supportorganisationen.

Examensarbetet ska resultera i en kravspecifikation över hur vår interna supportmiljö ska se ut samt förslag på hur kunderna ska logga sina ärenden genom ett internetgränssnitt. Arbetet kommer börja med en analys av Siemens system och en granskning av befintliga system hos Siemens PLM AB i Kista. Utifrån denna kravspecifikation skapas sedan vårt system med hjälp av interna resurser i samråd med examensarbetaren.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är drivande, engagerad och tycker om att ta ansvar. Uppgiften kommer innebära mycket kontakt och diskussioner med personer på Avalon och Siemens så social kompetens är viktig. Du behöver ha goda kunskaper i CAx- och/eller PLM. Examensarbetet kommer innebära en hel del eget arbete och det är viktigt att du kan beskriva dina idéer både muntligt och skriftligt.

Examensarbetet kommer utföras på Avalon PLM i Stockholm, vill du veta mer om oss så besök gärna vår hemsida: www.avalonenterprise.com

Tycker du att detta låter intressant? Tveka då inte att ta kontakt med:

Erik Andersson
0704-543785
[email protected]  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.