Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-05-31

Högre stridsledning/spelledning

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
En typisk uppgift för ett luftvärnssystem är att försvara en punkt i omgivningen, exempelvis en flygplats eller bränsledepå.
Luftlägesbilden är sällan enkel, utan det finns oftast flera flygplan i lyften och flera luftvärnssystem för att försvara det känsliga området.

I utbildningsändamål används en scenariogenerator som genererar positioner för flygbanan, distribuerar dessa över ett nätverk och skapar en distribuerad virtuellt miljö.

Den som vill studera området närmare kan söka information på internet med sökorden: Treat Evaluation & Weapon Allocation, TEWA

Uppgiften går ut på att göra systemdesign för en konsol för ett träningssimulatorsystem för att träna stridledning ”TEWA” med hotutvärdering och fördelning av mål till respektive luftvärnsenheter i scenariot.

Arbetet inkluderar:
-systemarbete
-framtagning av användargränssnitt som skall implementeras i C++/QT
-implemententation av funktioner för att målfördelning skall kunna ske manuellt eller automatiskt baserat på hotutvärdering.

Dina kvalifikationer
Lämplig studieinriktning: Datateknisk högskole- eller civilingenjörsutbildning, gärna med inriktning mot systemutveckling, utveckling av användargränssnitt. Meriterande är kunskaper om/intresseområde hantering av stridsledning/målfördelningsfunktioner.

Antal studerande: 1-2
Lämplig tidpunkt: Start augusti 2010
Tidsomfattning: 20 veckor.
Form av redovisning: Skriftlig och muntlig

Placeringsort: Karlskoga

Sista ansökningsdag: 20-Jun-2010

Kontaktpersoner
Ove Engström, handledare
tfn: +46 586 82062

Läs mer och ansök via www.saabgroup.com/career. Du hittar examenarbetet under Vacancies.
  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.