Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-06-01

Hantverkares attityder till miljö och hållbarhet

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.


Bransch: Utveckling och tillverkning
Ort: Bollebygd

Företag: Hultafors group
Hultafors är kanske mest känt för tumstockar, vilket inte är så konstigt eftersom de har tillverkat tumstockar i mer än 125 år. Idag har Hultafors Group ett brett produkt-sortiment som utrustar professionella hantverkare runt om i Europa. Hultafors tillverkar och säljer handverktyg, stegar och arbetskläder under varumärkena Hultafors Tools, Wibe Ladders och Snickers Workwear. Hultafors har 220 anställda och huvudkontoret ligger i Bollebygd ca 2 mil väster om Borås.

Uppgift:
Hultafors Group arbetar i dagsläget med att få in hållbarhetsfrågorna i verksamheten. För att få ett bra under¬lag om hur deras kunder ser på begreppet hållbar utveckling vill Hultafors Group ha hjälp med att undersöka svenska hantverkares attityder och förhållningssätt till hållbar utveckling. Dels vill de veta mer om vilken kunskap hantverkarna har om ämnesområdet och dels vilket förhållningssätt de har till det, både privat och inom yrket. För att få svar på dessa frågor vill Hultafors Group ha hjälp med att genomföra en kvalitativ undersökning som tar utgångspunkt i djupintervjuer med flera kategorier av hantverkare. Underlaget kommer sedan att användas i utveckling av produkter och tjänster samt för att rikta övriga insatser inom hållbarhets-området. Det finns därför goda möjligheter att för dig/er som student/-er utveckla frågeställningen till att även omfatta produkt- och/eller tjänsteutveckling eller marknadspotential.


Vi söker i första hand en student som har kunskaper inom design och hållbarhet men kunskaper inom marknadsföring och hållbarhet värderas också högt.  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.