Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-06-10

Miljöutredning för storkök

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Ort: Vänersborg
Företag: Vänersborgs kommuns kostenhet, Birger Sjöberg-gymnasiet

På Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg finns ett stort tillagningskök. Köket hör till kostenheten på samhällsbyggnadsförvaltningen i Vänersborgs kommun, och man är sex anställda. I detta kök lagas ca 1000 matportioner per dag, av vilka ca 700 skickas till olika mottagningskök i kommunen. Resterande portioner serveras i gymnasiets matsal.

Uppgift:

Uppgiften går ut på att göra en miljöutredning för köket på Birger Sjöberggymnasiet för att få en nulägesbeskrivning av verksamhetens miljöpåverkan, samt för att kunna identifiera var det lönar sig bäst att sätta in åtgärder. Eftersom köket är just ett tillagningskök bör man även ta hänsyn till transporterna till de sju mottagningsköken i utredningen och utreda logistiken för dessa för att se vilken rutt som är bäst samt se om transporterna kan effektiviseras. Det är även av intresse att jämföra miljöpåverkan med ett av mottagningsköken. Kan man dessutom genom detta projekt ta fram en mall för liknande utredningar i andra kök i kommunen är det en fördel.

Examensarbetet är aktuellt under 2010.

För anmälan och mer information, vänligen kontakta Miljöbron på tel. 0731-80 38 45 eller [email protected].


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.