Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-06-17

Sug-och-blåsstyrd paramotor trike

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Syftet med examensarbetet är att ta fram en sug-och-blås styrning till en paramotor trike så att en rörelsehindrad person kan använda den. Säkerhetsnivån på projektet är hög då styrsystemet måste vara väldigt pålitligt.

Ett sug-och-blås styrsystem används bl.a. för att styra elrullstolar. Styrningen går till så att om man blåser svagt så svänger rullstolen till höger och om man suger svagt så svänger rullstolen åt vänster. För att öka farten så blåser man hårda korta pulser och för att minska farten så suger man hårda korta pulser. Detta är allt man behöver göra för att styra en paramotor trike.

Uppgiften består i att sätta sig in i vilka krav som kan ställas på konstruktionen. Göra undersökningar på lämplig hårdvara (sensorer och processor) samt vilka existerande lösningar som finns idag på marknaden. Därefter konstruera ett system, både mekanik, elektronik och mjukvara. Därefter ska systemet testas och trimmas in. Avslutningsvis görs dokumentation och sammanställning.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.