Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-08-10

Pensionsmyndigheten - Exjobb med fokus på Utvärdering och val av Krav- och testverktyg

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Bakgrund
Pensionsmyndigheten har väl utvecklade rutiner och metoder för kravställning och mjukvarutest. Dokumentationen framställs i dag i Word och Excel men vi ser nu ett behov av att fånga krav- och testdokument i ett verktyg för att ytterligare förbättra oss i vårt arbete. Krav- och testarbetet på myndigheten är starkt sammankopplat och vår vilja är därför att kunna hitta ett gemensamt verktyg.

Om uppdraget
Arbetet består i att fånga behovet hos de olika användarna som arbetar i kravhanterings- och testprocessen, där användare kan vara testare, testledare, utvecklare, arkitekter, kravställare, verksamhetsarkitekt och projektledare. Utifrån behovsinventeringen ska en utvärdering av befintliga verktyg på marknaden göras, för att föreslå Pensionsmyndigheten ett lämpligt verktyg som stödjer och möjliggör en förbättring av våra processer.
Examensarbetet lämpar sig för två personer och ska utföras under hösten 2010.

För mer information och din intresseanmälan

För mer information och anmälan av intresse kontakta gruppchef Gunilla Ryefalk. Det går också bra att maila din intresseanmälan eller frågor om uppdraget till [email protected]
Vi sitter i ljusa, nyrenoverade lokaler på Söder i Stockholm.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.