Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-08-20

Marknadsanalys - kartläggning av varumärkesägares packdesignorganisation

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
En varumärkesägare som har stort sortiment av förpackade produkter, t ex Arla, har en packdesignorganisation som koordinerar arbetet kring att utforma ny design på förpackningen och att anpassa och implementera den på ett helt sortiment. De kan göra grafik helt eller delvis själva, köpa in tjänsten eller outsourca. De har olika nivåer av systemstöd och olika rutiner och processer kring designarbetet. De har olika leverantörer som erbjuder olika tjänstepaket inom design, grafik och tryck.

Collabra är en grafisk byrå som specialiserat sig på projektledning och implementering av grafik i våra kunders packdesignprojekt. Vi vill få en bättre förståelse för hur våra potentiella kunder arbetar med packdesign idag och deras problematik.

Inför din examensuppsats ger vi dig en ordentlig genomgång av packdesignbranschen. Vi avgränsar gemensamt området och hittar lämpliga infallsvinklar, och du utför djupintervjuer hos flera av de största varumärkesägarna i Sverige (Stockholmsområdet).

Kontakta oss om du:

Har marknadsrelaterad utbildning, t ex företagsekonom med marknadsföringsinriktning

Är entusiastisk inför förpackningen som marknadskanal

Vill få en god insyn i ett marknadsområde som är centralt i många företag och blir viktigare för var dag, samt knyta värdefulla kontakter inför din framtid i branschen

Är ambitiös, flitig och strukturerad

Talar och skriver flytande svenska.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.