Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-09-20

Undersökning av energiaspekter i bäddprojekt

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Ergotopias bäddprojekt inriktar sig på förenkling av bäddning i offentlig miljö. Resultatet innebär minskad risk för belastningsskador i nacke, axlar och rygg vilket undviker smärta hos ”bäddaren” och höga rehabiliteringskostnader för samhället.

Vi behöver hjälp att undersöka några energiaspekter av bäddprojektet för att hitta mer energieffektiva lösningar. Det gäller dels ökad transportmängd - bäddmadrass/underlakan, täcke/överlakan (alternativa lösningar till tvätt av hela täcket finns) mellan brukaren och tvättinrättningen och dels ökad energiåtgång vid tvättning och torkning. Vi vill få kunskap om vilka kostnader ökningen innebär, gärna i samarbete med tvättinrättning/brukare, och förslag på alternativa lösningar. Vi har ”ingångar” till tvätterier i såväl Stockholm som Tidaholm. Vilket som väljs avgörs av studenten, men vi vill helst samarbeta med Tidaholm, eftersom det är närmare Göteborg.

Detaljerna kring logistiken/detaljberäkningen av merkostnaderna i Ergotopias bäddprojektet diskuteras vidare vid ett möte med intresserade studenter.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.