Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-10-08

Miljövänlig nedbrytning av bioplast från evenemang

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Liveside Event är en evenemangsleverantör med bland annat Arvikafestivalen som kund. Vi levererar till exempel stora mängder serveringsmateriel till våra kunder; muggar, bestick och tallrikar etc. Vi satsar mest på olika typer av bioplast såsom PLA och PSM. Dessa material är nedbrytningsbara i industriell kompost eller rötning. Dock har det inte testats i Sverige att bryta ner den här typen av bioplast.

Frågor som bör besvaras är hur rena avfallströmmarna måste vara för att kunna brytas ner. Är kompostering eller rötning bäst? Hur lång tid tar det att bryta ner olika material på olika sätt? Hur påverkar olika tillsatser i bioplasten nedbrytningen? Vilket material bör bioplasten tillverkas av (i dagsläget är stärkelse från majs vanligast)?

Då Liveside Event har egen tillverkning av bioplasten finns det möjlighet att styra tillverkningen det sätt som är bäst för nedbrytningen, och miljön i stort.

Vi avser att göra ett test under under 2011 där vi vill samla in och bryta ner alla bioplast från ett stort evenemang.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.