Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-10-22

Bantad riksdag, vad betyder det ur ekonomiskt perspektiv

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Idag har vi 349 riksdagsmöter i Sveriges riksdag. Tex. bifogad artikel föreslår en minskning. Det är lätt att kräva en minskning men utan ekonomisk täckning blir argumenten för detta svaga och frågan går ej att ta ställning till. Exjobbet syftar till att ge debattörer riktigt faktaunderlag om vad en ändring betyder rent ekonomiskt.
Uppgifter
1. Gör en jämförelse med andra europeiska parlament, hur många ledamöter finns och hur många människor representerar varje ledamot.
2. Gör en djupgående ekonomisk analys av en bantning av riksdagen till 149 ledamöter. Hur mycket betyder detta i minskade lönekostnader, resor, lägenheter etc. Även en uppskattning av minskning av tjänstemän som stöttar riksdagsledamöterna bör tas med i uppskattningen.

Tänk på god metodik då detta är ett exjobb som garanteras kommer att hänvisas till i debatter och en publicering är given vid ett gott genomfört arbete.
Lycka till!

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.