Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-11-02

Bygge av testrigg för utveckling av framtidens mätteknik. Vill du vara med och utveckla framtidens mätutrustning?

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företaget
Acosense AB utvecklar och säljer avancerade mätsystem för processindustrin baserade på akustik. Företaget är i en mycket expansiv fas med spännande framtidsutsikter. Vi erbjuder nu en möjlighet till examensarbete för dig som vill jobba med teknik i framkant i en nyskapande miljö där nyfikenhet och erfarenhet kombineras.

Bakgrund
Vi jobbar med mätningar baserade på akustik som fungerar bra för att analysera vätskor. Vårt nyutvecklade mätinstrument Acospector® Acostic Chemometer är baserat på en patenterad beröringsfri analysmetod som har en rad fördelar jämfört med konventionella metoder. Instrumentet kan användas för att göra flera olika mätningar samtidigt, på vätskor som tidigare varit svåra eller omöjliga att analysera. Mätmetoden kräver inga stopp i produktionen och instrumentet kommer aldrig i kontakt med vätskan.

Akustiska mätningar kan användas i svåra processmedier, exempelvis korrosiva, frätande eller etsande vätskor. Tekniken fångar upp många olika typer av variationer i mediet, bland annat partikelstorleksfördelning, densitet och viskositet. I och med att mätningarna kan ske in-line på hela produktflödet möjliggörs kontinuerlig övervakning och styrbarhet. Mättekniken kan användas i processindustrier som tillverkar pappersmassa, olja, gas, kemikalier samt inom andra industrier som t ex gruvindustrin.

Uppgift
Målet med examensarbetet är att med stöd och handledning från vår utvecklingsgrupp konstruera och bygga en testrigg för vidareutveckling av vår mätmetod. Riggen är tänkt att användas till mätningar med en rad olika vätskor och mätuppställningar men också för demonstrationer på mässor och dylikt. Hänsyn måste därför tas till både tekniska och estetiska aspekter.

Erfarenhet
Vi söker dig som gillar utmaningar och vill bredda dina kunskaper och lösa problem. Du har en ingenjörsutbildning eller motsvarande. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Erfarenhet av relevanta ämnesområden, exempelvis flödesteknik, maskinteknik, kemi, akustik eller design är meriterande.

Övrigt
En stor del av arbetet kommer att utföras i Göteborg, men resor och arbeten på andra platser kan också förekomma. Arbetet kan utföras enskilt eller i par. Du kommer att ha stor möjlighet att påverka utformning och upplägg av arbetet. Din utveckling och dina intressen är viktiga för oss då vårt mål är att examensarbetet skall bli så givande som möjligt för alla inblandade.
Finansiell ersättning eller vidareanställning kan vara möjlig.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.