Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-11-08

Flertal lediga examensarbeten för utveckling av elektronik, inbyggda system, trådlös kommunikation, design och produktutveckling.

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Motion Control är ett litet innovativt teknikföretag som utvecklar och konstruerar elektronik och datorprogram inom arbetsområdena industriell elektronik, inbyggda system, sensorer och sensorteknik samt datornära och människonära produkter (avancerade handikaphjälpmedel).

Vi arbetar som tekniska konsulter ute hos kund eller i våra egna lokaler i Västerås. Både med utveckling av våra egna eller med kundernas produkter. Vi har ofta många egna idéer eller spännande sidospår som vi vill följa upp. Ibland vill våra kunder att vi sköter ett examensarbete åt dem. Detta betyder att i stort sett alla våra examensarbeten är skarpa projekt.

Vi söker därför examensarbetare som är intresserade av att få vara med och ta fram nya produkter från idé till prototyp. Just nu har vi lediga examensarbeten inom elektronikutveckling (analog och digital), inbyggd programvara, programvara till datornära elektronik och även produktdesign och utformning av användargränssnitt.

Vi har just för tillfället ett flertal examensarbeten lediga bland annat inom vårt projekt Handy Blue som går ut på att utvecka ett nytt hjälpmedel för omgivningskontroll och trådlös kommunikation för rörelsehindrade.

För att se vilka examensarbeten som vi har lediga för tillfället hänvisar vi till våran hemsida.

UPPLÄGG:
Vi har stor vana av examensarbeten och har alltid några examensarbeten gåendes. Vi har en välutvecklad process för att få ett bra resultat för både oss och studenterna. Examensarbetena kommer följa vår examensarbetsprocess vilken anpassas efter respektive examensarbete.

Arbetsuppgiften består kortfattat av följande delar:
1) Undersökning.
2) Utveckling och konstruktionsarbete.
3) Test och felsökning.
4) Avslut och slutdokumentering.

Arbetet utförs hos Motion Control i Västerås och eller på högskolan eller andra lämpliga lokaler.

OMFATTNING:
C/D-nivå för 1-2 personer beroende på typ av examensarbete.

ÖVRIGT:
Då examensarbetena ska utföras i Västerås ser vi med fördel studenter från Mälardalens högskola eller andra högskolor i närheten. Likaså om examensarbetet är ett två personers arbete, att det är två personer som arbetat ihop tidigare som tar arbetet.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.