Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-11-15

Utveckla en webbutik inom bokhandel

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Språk&Media Möre Bok Ab är ett företag med flera verksamheter. Bland annat förlag, mindre digitaltryckeri och fysisk bokhandel i Torsås – Möre Bok och Kontor – ingår.

Underlaget för bokhandeln är inte särskilt stort i en liten kommun som Torsås. Därför la jag för ett par år sedan upp en webb-butik, www.morebok.se, där vi säljer språk- och översättningsprogram, kartor och reseguider samt böcker.

Det svåra är att få kunder att hitta oss och att få en smidig databaslösning. Då jag själv inte är så hemma i den modernare tekniken och programmen har jag nöjt mig med en kombination av ett ehandelsprogram som heter Easyshopmaker, Frontpage/Expression samt en databas i Access.

Boktitlar laddas ner ett par gånger i veckan från en bokdatabas i xml-format. För att hantera den, plocka bort titlar jag inte vill ha, sätta pris, justera texter – bland annat plocka bort alla taggar – får jag jobba flera timmar. Det blir i längden tröttsamt och det borde finna smidigare sätt att arbeta. Sql-databas istället för Access kunde vara ett sätt.

Dessutom upplever jag det svårt att få kunder att hitta morebok.se. Jag har provat Adwords, men kanske inte har de rätta sökorden. Jag har försökt att hitta siter att länka med osv. Men jag har inte lyckats få kunder att hitta oss i den utsträckning som skulle behövas för det arbete jag lägger ner på webb-butiken.

Jag behöver hjälp att utveckla min e-handel och få en smidigare arbetsgång vad gäller databashanteringen. Jag skulle också behöva hjälp att hitta nya vägar att öka antalet besökare till butiken. Avvisningsprocenten är också för hög för de besökare jag har idag, vilket kan betyda att designen inte är optimal. Butiken kanske borde ritas om helt och hållet? Det finns alltså en del att hjälpa mig med för den som är intresserad.





  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.