Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-11-15

Vad betyder en Extrakompis?

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Projektet Extrakompis lanserades i Sverige för ett antal år sedan med inspiration från den amerikanska organisationen Best Buddies (http://www.bestbuddies.org), men finns numera i en svensk tappning (http://www.extrakompis.se)

OM PROJEKTET
Att ha en kompis som man delar intressen med är för de flesta av oss en självklarhet. Men inte för alla. ”Extrakompis” bygger på volontärinsatser och sponsring och ska ses som en extra möjlighet utöver det som samhället erbjuder.

Föreningen Extrakompis jobb är att matcha ihop volontärer med personer som vill ha en extra kompis och att se till att det sker i trygga och säkra former.

FRÅGESTÄLLNING:
En viktig fråga i detta sammanhang handlar givetvis om effekterna av extrakompisen och upplevelsen hos personerna som söker en extrakompis. Innebär en extrakompis verkligen att inkluderingsmöjligheterna ökar? Ger insatsen avsedd effekt? Anser personerna att insatsen är värdefull, i så fall på vilka sätt?

Den övergripande tanken med studien är att försöka klargöra upplevelserna hos personerna som sökt sig till Extrakompis i form av en vetenskapligt utförd utvärdering.



  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.