Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-11-30

Affärsutveckling på nystartade Hunter’s Web – Social media för jägare

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
För fullständig beskrivning se bifogad PDF

Hunter’s Web AB
Verksamheten startade som ett deltidsprojekt hösten 2008. Det fanns ett behov för jaktlag att enkelt kunna lägga upp en hemsida för bland annat planering och uppföljning av jakter. Tjänsten MittJaktlag.se lanserades den 1 oktober 2009 utan reklam men med viss PR-aktivitet. Tjänsten blev en omedelbar succé. Idag har tjänsten 5 000 unika besökare och 140 000 sidvisningar per vecka och ökningen fortsätter. I november 2010 lanseras tjänsten i Norge och Finland. Tjänsten är gratis och annonsfinansierad. Under sommaren 2010 formaliserades verksamheten i bolaget Hunter’s Web AB med tre anställda/delägare samt en passiv delägare. Två av delägarna är även aktiva och delägare i telekomföretaget Albatross (albatross.com).


Syfte
Inom Hunter’s Web finns en mängd affärsutvecklingidéer, bland annat följande:
• Lansering i fler länder förutom Sverige, Norge och Finland
• Lansering av tjänster som redan finns på marknaden såsom annonstorg och öppet forum
• Lansering av unika tjänster som inte existerar idag som gör jakten roligare och effektivare. De flesta av de tjänster vi tagit fram konceptuellt realiseras på webben, men man kan även komplettera med SMS, e-mail, talsvar och iPhone/Android-applikationer. Vissa av dessa tjänster kan man eventuellt ta betalt för.
• Uppköp av mindre websiter inom jakt


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.