Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2010-12-15

Intern miljökommunikation

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företag: Advokatfirman Glimstedt
Advokatfirman Glimstedt är en advokatbyrå med fullservice, vilket innebär att man erbjuder juridisk hjälp inom alla rättsområden, allt från brottsmål, miljörätt och fastighetsrätt till marknads- och energirätt. Advokatfirman företräder både privatkunder och företag. Advokatfirman Glimstedt finns i hela Sverige med 11 kontor. Kontoret i Göteborg (inklusive kontoret i Alingsås) ägs av 18 delägare. Därutöver finns 10 jurister och 12 anställda administratörer.

Uppgift: Att profilera sig som ett hållbart företag har blivit allt viktigare, även för tjänsteföretag. Därför har Glimstedt i Göteborg valt att miljödiplomera sig enligt Göteborgs stads miljödiplomering. Kontoret (inklusive Alingsåskontoret) är nu inne på sitt 3:e diplom-år och man känner att man har nått en punkt då det är svårt att komma vidare med miljöarbetet. Man har svårt att sätta upp nya miljömål och man känner att miljöarbetet bara handlar om att sortera soporna rätt och minska pappersutskrifter. Man har också svårt att kommunicera miljöarbetet internt och det finns en viss avsaknad av motivation till miljöarbetet på arbetsplatsen.
Det gör att det är en stor utmaning att informera och engagera all personal i verksamhetens miljöarbete. Glimstedt vill därför ha hjälp av en eller flera studenter som kan undersöka hur den interna miljökommunikationen bör utformas för att fungera så bra som möjligt. Hur kommer man vidare och hur ökar man motivationen till miljöarbetet? Hur kan man internt marknadsföra miljöarbetet och vilka mervärden kan det ha för arbetsplatsen? Vilka verktyg och metoder kan Glimstedt använda för att engagera de anställda och bygga ett internt varumärke i vilket hållbarhet är en viktig komponent?


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.