Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-01-20

Automatiserad testning av SharePoint-applikationer

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Att testa ett system innebär flera stora utmaningar:
• Kraven förändras under projektets gång, vilket måste återspeglas i testfallen.
• Beroenden mellan olika funktioner.
• Svårighet att separera verksamhet från funktionella krav.
• Testning av icke-funktionella krav såsom prestanda, användbarhet och webbläsarstöd.
Vid utveckling av SharePoint-applikationer är detta en ännu större utmaning då det också finns en påverkan mellan anpassningar och plattformens standardfunktionalitet, vilken till stor del inte ingår i testfallen. Det finns också vissa hinder och försvårande omständigheter för automatiserad testning av den här typen av lösningar.

Examensarbetet består i att ta fram en metod för hur testprocessen ska hanteras för att i största möjliga utsträckning eliminera dessa utmaningar. En utvärdering ska göras av vilka delar av testningen som är kostnadseffektiva att automatisera samt bygga automatiserade testflöden för några av dessa. Ett testverktyg finns i verksamheten och ska användas.

Sökande bör ha erfarenhet av databaser, webbutveckling och programmering i .NET. Är du bekant med SharePoint så är det ett plus. Du ska vara svensktalande och studera till civilingenjör inom datateknik, datavetenskap eller informationsteknologi. Examensarbetet utförs på Ipendo Systems kontor i Linköping.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.