Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-02-01

Verksamhetsutveckling - Hur kan vi få vår ideella förening att blomstra?

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
EIG - Elektronikindustriföreningen i Göteborg är en fristående, ideell förening som har till uppgift att företräda, hävda och utveckla elektronikindustrins intressen i Västsverige. Främst små till medelstora elektronikföretag. Föreningen skall verka och stötta medlemmarna inom bland annat följande områden: marknadsföring, kompetensutveckling, allianssamverkan, ekonomi, myndighetskontakter & tekniksamverkan.

Vi hoppas kunna få någon att utreda hur vi skall kunna få föreningen att blomstra samt sätta upp mål för verksamheten. Arbetet utföres genom kontakt
mot medlemsföretagen samt i samspråk med vår styrelse.

Arbetet skall resultera i en uppsats (rapport) som beskriver nuläge och mål (affärsplan). Delar som denna kan innehålla är:
• Kartläggning av elektronikföretag i västsverige. Potential ,vad gör de?
• Samarbete med BRG och Handelskammaren.
• Kartläggning av hot och möjligheter (myndighetskrav typ EU).
• Producerande/Konstruerande?
• Enkät Företag.
En positiv genomgång av föreningen med undersökningar om hot/möjligheter där också andra externa parter kan intervjuas borde vara riktigt intressant. Ni som studenter får alltså arbeta fram en bild av vårt nätverk, kontakter mellan EIG företag men också med externa parter. Detta bör bland annat ge en bild av elektronikindustrin i Göteborg med omnejd.

En sådan granskning positivt hållen kan vara mycket intressant för EIG och vår framtid. Kanske kan ni som studenter finna en hel del nya insikter samt peka på föråldrade strukturer.

Vi är öppna för att uppdraget anpassas beroende på studieinriktning. Kontakta oss om ni vill veta mer!  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.