Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-02-10

Ett spännande ex-jobb inom design och produktion

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Ex-jobb i design och produktframtagning
Prospine är ett koncept för nya avancerade kroppsskydd för aktiva människor. Konceptet innebär ett nytt tunnare typ av skydd som skall vara komfortabelt att använda och ha på sig, det skall kännas naturligt att använda skydden och användaren skall trygg i sin utövning av aktivitet.

Konceptet grundar sig på en ide och uppfinning från ett Norskt bolag Prospine. Grundaren vill hitta samarbetspartner i Sverige som kan hjälpa till att färdigställa designen av skyddet, komma upp med materialval för samtliga ingående komponenter. Till detta kommer även beräkningar och simuleringar som kan visa att kravspecifikationen uppfylls. Sista delen av examensarbetet omfattar förslag på produktionsprocess.


Vi ser gärna att det är två stycken studenter som har förkovrat sig inom industridesign och mekanik. Ni skall vara kreativa och kunna driva projektet från start till det mål som båda parter har kommit överens om.


Vi ser gärna att ni har kunskap inom industridesign, mekanisk konstruktion, materialkunskaper inom polymeramaterial, testning, verifiering och produktionsprocesser. Framförallt ska ni ha en god förmåga att sätta dig in i hur den mänskliga kroppen fungerar utifrån ergonomiskt perspektiv.

Vi ser möjligheter till ett fortsatt samarbete efter avslutat ex-jobb.
Vi ser därför gärna att ni är bra på engelska i tal och skrift.

Att arbeta på Prospine innebär att vistas i en kreativ och utvecklande miljö, där vi bryr oss om varandra och har kul ihop.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.