Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-02-15

Studie för utvärdering av effekten av att träna fokusering med Mindball Trainer, produkten som du styr med dina hjärnvågor

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Examensarbetet omfattar 30 poäng och går ut på att genomföra en statistisk säkerställd studie avseende den påverkan träning med Mindball Trainer har på användarens förmåga att fokusera.

Mindball är ett varumärke för produkter som du styr med dina hjärnvågor. Mindball finns dels som ett spel för två personer, där den vinner som är mest avslappnad – Mindball Game, dels som en träningsprodukt där du tränar dig i att slappna av och fokusera – Mindball Trainer. Produkterna säljs över hela världen.

Interactive Productline IP AB startade 2002. Vår affärsidé är att tillhandahålla produkter som hjälper människor att slappna av och fokusera. Produkterna är EEG-baserade. EEG står för Electro Encephalo Graphics och är en teknik där man mäter och grafiskt presenterar hjärnans elektriska signaler. Tekniken har använts länge inom sjukvården.

Arbetet går ut på att organisera, följa och dokumentera en studie som ska genomföras med minst 20 deltagare. Deltagarna tränar med produkten Mindball Trainer efter ett givet schema. Studien syftar till att dokumentera i vilken utsträckning deltagarna blir bättre på att koncentrera sig genom att träna koncentration på Mindball Trainer.
I arbetet ingår även att finna de personer som är villiga att delta i studien. Viktigt är att få ihop tillräckligt antal deltagare och att dessa förbinder sig att fullfölja studien.

Slutrapporten och dokumentationen av studien ska utformas på ett vetenskapligt godtagbart sätt. Rapporten skall skrivas på engelska.

Arbetet utförs i samarbete med Interactive Productline i Kista, Stockholm.

Vi söker dig som studerar med inriktning på mental träning eller liknande, på någon av våra högskolor. Du bör vara strukturerad, kunna formulera vetenskaplig text samt ha en god samarbetsförmåga.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.