Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-02-23

AviX videoanalys för optimering av ställtid och montagetid

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Emhart Glass är världsledande tillverkare av automatiska glasformningsmaskiner för framställning av bl.a glasflaskor. Vi har anställda över stora delar av världen varav ca 400 arbetar vid anläggningarna i Sundsvall och Örebro. Produkterna som står på en mycket hög teknisk nivå går huvudsaken på export över hela världen. Vårt huvudkontor ligger i Schweiz, maskintillverkningen är Sverige och Malaysia. I Sverige är tillverkning av strategiska komponenter i Örebro samt del- och slutmontage i Sundsvall.

Uppdraget
Genomföra arbetsstudier och med hjälp av videoinspelningar och mjukvaran AviX analysera arbetet och komma med förbättringsförslag gällande cykeltid, ergonomi arbetsplatsutformning etc. Utvalda förbättringar skall sen genomföras och utvärderas. Arbetsmomenten som skall studeras är monteringsoperationer i vår fabrik i Sundsvall.

Vi bedömer att arbetet är lämpligt att utföras av 2 studenter. Omfattning 10 veckor. Om behov finns kan Emhart hjälpa till med lånelicenser till AviX.

Kontakta Petter Stendahl, 060-199443, chef produktionssupport för ytterligare information.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB




Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.