Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-03-14

Grafisk profil till ett befintligt företag samt dess Webbshop

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Vi söker 2 eller 3 kreativa personer som i team vill arbeta med att ta fram en grafisk profil till vårt företag och dessutom vår webshop.

Vi tror att detta är ett mycket intresant uppdrag för dig med framtida ambitioner inom reklam och marknadsföring. Vi ställer även en budget till förfogande, som skall användas för marknadsföring.

Detta examensarbete innehåller framtagande av logotyp, grafisk profil samt skapande av en grafisk design av vår webshop: www.hips.se.

HIPS arbetar med produkter inom mobilkommunikation och har flera års erfarenhet av att driva webshop men har begränsad kunskap inom reklam, grafisk design samt företags profilering. Ägarna till HIPS driver även andra företag inom IT och telekom.

Företaget har tidigare drivit liknande verksamhet men inom annan bransch. Nuvarande verksamhet startades i januari och har fått en mycket bra start. Vi fokuserar på den Europeiska marknaden och vill nu ta ett steg i vår väg till framgång. Företaget och vår webshop är i behov av en tydligare prifilering av vårt varumärke och en enhetlig profil för all vår marknadskommunikation. Den grafiska profilen som tas fram skall appliceras på visitkort, brevpapper, kuvert, korrespondenskort, påsar, bilar, annonser och annan reklam. Den grafiska profilen skall även tillämpats på hela webshopen. Vi har egna webutvecklare så vi kan om så önskas ställa resurser till förfogande som ör den faktiska webbprogrameringen.

Vad primärt är i behov av är studenter med grafisk och reklam kunskap. Vi vill poängtera att budskap, slogans, texter och liknande skall ske både på Svenska såväl som på Engelska och därav krävs goda kunskaper i båda språken.

Vi kommer att ställa en budget till förfogande som skall användas till att marknadsföra webshoppen via direktreklam, annnser, webmarknadsföring och liknande aktiviteter.

Examensarbetet kommer troligen att behöva en vinkling åt det undersökande/vetenskapliga hållet (för att godkännas som examensarbete) och behöver vi diskutera men så kan ske i nästa steg.

Tycker du detta låter intressant? Skicka din CV och gärna förslag på arbeten Du/Ni gjort, så återkommer vi. Vi ser att uppdraget skall påbörjas snarast möjligt.


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.