Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-05-10

Hållbar avfallshantering - exjobbare sökes till ett verkligt fall i Moldavien

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Fyra stycken examensarbetare sökes till ett verkligt och mycket aktuellt fall i ett av Europas fattigaste länder; Moldavien. Huvudstaden Chisinau behöver ett hållbart avfallssystem som klarar av EU:s riktlinjer. Det bor 1,2 miljoner i regionen och mängden avfall är cirka 400 000 ton/år. Arbetet kan delas upp i två olika exjobb, båda utförs i Moldavien:

- Avslutning av deponi där EU:s riktlinjer ska följas. Här ska rekommendationer för avslutning och täckning av gammal deponi tas fram. Två exjobbare sökes.

- Nyetablering av en deponi som klarar EU:s riktlinjer. Här ska rekommendationer för en ny deponi tas fram. Två exjobbare sökes.

Rekommendationer som ska tas upp är tillvägagångssätt, nödvändiga investeringar, tidsramar med mera. Rekommendationerna kommer troligtvis påverka det verkliga tillvägagångssättet. Inom examensarbetet kan följande kategorier beaktas: farligt avfall, WEEE, energiåtervinning, producentansvar, källsortering och biologisk behandling. Du kommer att samarbeta med Borlänge Energi AB:s partners, bland dem Hifab, Åf, Stena, Ecoenergy, Usitall och Sweco. Erfarenhet av liknande projekt finns.

Examensarbetet utförs med hjälp av Borlänge-Energi som har samarbetat med utländska kommuner inom miljöområdet sen 90-talet. Borlänge-Energi har haft ett flertal examensarbetare i Asien och Sydamerika från bland annat KTH och Uppsala Universitet. MFS-stipendie från SIDA för ska sökas för dessa examensarbeten.

Som person är du självständig och orädd för att ta egna kontakter och initiativ. Vi ser gärna att ni arbetar två och två i detta examensarbete.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.