Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-06-15

Kemikaliehantering på flygplats

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Företag: Fyrstads Flygplats AB

Fyrstads Flygplats utanför Trollhättan ägs gemensamt av Fyrstadskommunerna Trollhättan, Vänersborg, Uddevalla & Lysekil. Flygplatsen skall tillgodose Fyrstadskommunernas gemensamma behov av flygtrafik. Flygplatsbolaget skall ansvara för eller medverka till att en trafikflygplats av god standard finns i Fyrstadsregionen.

Uppgift:
Vid en nyligen genomförd miljöutredning identifierades kemikaliehanteringen som ett område flygplatsen kan jobba mer med. Man behöver göra en grundlig kemikalieinventering för att komma till rätta med vilka kemikalier som används, vilka man kan fasa ut och vilka man kan byta ut mot mindre farliga alternativ. Dessutom bör man se över rutiner för kemikaliehantering för att säkerställa att man kan bibehålla resultatet av en inventering.

På flygplatsen har man hyresgäster i form av ett flygbolag som svarar för linjetrafik till Stockholm samt underhåll av planen i hangarerna. Flygklubbar, städfirma och caféverksamhet finns också under flygplatsens miljötillstånd. Då flygplatsen är en miljöfarlig, tillståndspliktig verksamhet är det viktigt att reglerna som uppställs av flygplatsen följs även av hyresgäster och andra aktörer, och att man i detta arbete har en dialog även med dem och tar hänsyn till deras förutsättningar för att rutinerna ska fungera.

Förkunskaper:
Du som söker detta examensarbete bör ha relevant högskoleutbildning inom kemi eller miljövetenskap med naturvetenskaplig inriktning.

Omfattning:
Examensarbetet omfattar 15 hp. Projektet kan genomföras av såväl en student som arbetar ensam som två studenter som arbetar tillsammans.

Ort
Trollhättan

Reseersättning inom Västra Götaland
Ja

Kontaktperson Miljöbron
Anna Jonson Sahlberg, tel. 0731-803 845

Ansökan:
Maila CV, personligt brev och kursförteckning till Miljöbrons kontaktperson: [email protected]


Anmäl ditt intresse snarast, rekrytering sker löpande!


  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.