Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-06-17

Utveckling av system mellan smartphone och web (2 pers)

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.

Vill ni vara med på en spännande resa in i framtiden?

Appland är ett nystartat företag, som utvecklar innovativa tjänster i gränslandet mellan appar till smartphones och internet.

Är ni intresserade av programmering och vill ha en flexibel, kreativ och spännande arbetsmiljö, med möjligheter att växa både professionellt och som individ? Vill ni jobba på ett litet företag där ni kan göra skillnad? Då är Appland rätt ställe för er!

Appland erbjuder nu ett examensarbete för två stycken drivna studenter inom data.

Examensarbetet innefattar en studie i vilken information som går att extrahera ur Androidplattformen, samt vad som är intressant för olika typer av aktörer i branschen. Aktörerna kan vara DCP (Digital Content Providers, “apputvecklingsföretag”), telekomoperatörer, marknadsplatsinnehavare, mediaföretag och slutkunder som använder appar.

Därefter utvecklas ett prototypsystem, bestående av:
* Android app (Java)
* Databas (MySQL)
* CMS = Content Management System (Drupal)
* Webbsidor (PHP,CSS, HTML)

Appland jobbar med en effektiv Agile mjukvaruprocess, baserad på Scrum, TDD (Test Driven Development) och XP (extreme programming), vilket även kommer att appliceras på detta examensarbete.

Examensarbetet pågår under höstterminen 2011. Sista ansökan är 7 augusti, men vänta inte med att skicka in er ansökan, då dessa behandlas löpande.

Välkommen!  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.