Exjobbsförslag från företag

Detta är ett uppsatsförslag hämtat från Nationella Exjobb-poolen. Klicka här för att komma tillbaka till samtliga exjobbsförslag.

Förslaget inkom 2011-07-11

SME och varumärken - är varumärken bara till för stora aktörer?

OBS! ANSÖKNINGSTIDEN FÖR DETTA EXJOBB HAR LÖPT UT.
Uppsatsförslaget bygger på att ta reda på vad som gör att SME (små- och medelstora företag) väntar med att skydda sina värdefulla varumärken och vad de förlorar på att inte göra det och hur de skall kunna bli bättre på det.

Många gånger behöver man utbilda SME om vikten av vissa nödvändiga delar i företagande som de först kommer på när företaget blivit större. Då kan det vara för sent.

Ett sådant exempel är vikten av att ha varumärkesskydd. Det är många SME som inte förstår hur viktigt det är att varumärkesskydda sitt eget varumärke. Många tror att det är något som inte angår dem utan något som är aktuellt för stora företag. När de väl inser att det är minst lika viktigt med ett skyddat varumärke (eftersom det är under det namn en vara eller tjänst blir känt) kan de redan vara för sent. Då önskar många företagare att de skyddat sitt varumärke i ett första led eftersom de nu har problem med att använda varumärket fast det så att säga har blivit inarbetat.

Kontakta mig om du tycker det låter intressant och vill skriva din uppsats om ämnet.

  GÅ TILL XJOBB.NU FÖR FULLSTÄNDIG INFO OM DETTA EXJOBB
Informationen om uppsatsförslag är hämtad från Nationella Exjobb-poolen.